Monday, July 1, 2024
HomeРегионДупницаОтбелязаха Деня на Ракетните войски и артилерията в Дупница

Отбелязаха Деня на Ракетните войски и артилерията в Дупница

Военният клуб в Дупница събра офицери и сержанти от запаса и резерва, който отбелязаха Деня на Ракетните войски и артилерията.
Честването бе организирано от клуб „Ракетни войски и артилерия“ с председател полковник от запаса Венцислав Пенев, който е в състава на Общинската организация на СОСЗР.
Мероприятието започна с военни маршове, сред които „Шуми Марица“, „Един завет“ и „Велик е нашият войник“. Полк. Пенев произнесе слово.
Присъстващите около двайсетина членове СОСЗР-Дупница с голямо въодушевление коментираха Одринската епопея. След това те не пропуснаха да обсъдят и новостите в артилерията.
„С радост и тъга говорихме и обсъждахме историческото минало и това, което сме имали. Дали сме нещо на света и всички ние се гордеем с това. Всеки един българин трябва да е запознат с тези неща и наистина да изпитва по-патриотични чувства. С колегите доста поговорихме и за битката при Одрин. Не пропуснахме да си спомним и Райна Касабова, която бомардира Одрин с т.нар. „бомби одринки“, каза пред „Вяра“ Венцислав Пенев.

Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular