Saturday, June 29, 2024
HomeРегионПерникПолицията в Перник започна кампания за предотвратяване на домовите кражби

Полицията в Перник започна кампания за предотвратяване на домовите кражби

Полицията в Перник започна кампания за предотвратяване на домовите кражби. Това съобщи регионалният говорител на Областната дирекция на МВР в Перник Венцислав Алексов във връзка с обявения от Европейската мрежа за превенция общоевропейски фокус ден за предотвратяване на домовите кражби.

Шестнайсет домови кражби са регистрирани от началото на годината в област Перник. Те са със седем по-малко спрямо същия период на миналата година, уточни той.

Кампанията на полицията е включвала срещи с домоуправителите на жилищни кооперации, с които са обсъдени ефективни мерки за сигурност, както и начини за увеличаване контрола на достъп в сградите, добави говорителят на дирекцията.

Венцислав Алексов поясни, че полицейски служители са раздавали листовки със съвети за предпазване от посегателствата върху собствеността на гражданите. Материалите ще бъдат разпространени до живущите, както в големите, така и в по-малките населени места от региона. Предстоят и беседи на полицейски екипи с гражданите за ефективните начини за противодействие на този вид престъпления.

Кампанията е безсрочна, а органите на реда ще запознават населението с нея при всяка среща.

RELATED ARTICLES

Most Popular