Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионКюстендилПоследно сбогом! Кюстендил скърби за проф. д-р Чавдар Христов

Последно сбогом! Кюстендил скърби за проф. д-р Чавдар Христов

Едва на 67 години издъхна роденият в Кюстендил проф. д-р Чавдар Христов, дългогодишен преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет. Тъжната вест бе съобщена от негови колеги в Алма Матер.

Поклонението ще се състои на 12 март от 15,00 ч часа в Ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Чавдар Христов е роден на 14 август 1954 г. в града под Хисарлъка. Последните две десетилетия неговият живот и усилия бяха посветени на преподавателска и научна дейност. През 1996 г. му беше присъдена докторска степен по социология. От 2009 г. бе доцент, а от 2017 г. – професор. Два последователни мандата беше заместник-декан на Факултета по журналистика и масова комуникация. Удостоен бе с Почетен знак на СУ„Св. Климент Охридски“ – синя лента, през 2019 г.

Проф. д-р Чавдар Христов бе ръководител на много дипломанти и докторанти, на които посвещаваше своите всеотдайни усилия, внимание и обич. Тази част от своя академичен път той приемаше за най-важна. Неговите студенти бяха неговата гордост.

Той беше сред основателите на специалност „Комуникационен мениджмънт“ в Софийския университет.

“Чавдар бе не само научен ръководител, но и приятел, довереник и пример за гордост, всеотдайност и борбеност. Със своя академичен и житейски път той промени живота на много хора и ще остане в техните сърца и мисли. Поклон пред светлата му памет!”, написаха от академичната общност на Софийския университет “Свети Климент Охридски”.

RELATED ARTICLES

Most Popular