Friday, June 21, 2024
HomeРегионБлагоевградПохвално! ОбС-Благоевград стартира инициатива за поставяне на купички с вода за бездомните...

Похвално! ОбС-Благоевград стартира инициатива за поставяне на купички с вода за бездомните животни

Общинският съвет в Благоевград стартира благородна инициатива за поставяне на купички с вода за бездомните животни в общината.

“Лято е, горещо е, оставете навън купичка с вода за бездомните животни. Ние започнахме инициативата, вие я продължете…. Доброто е заразно! С благодарност към хората, които веднага ни подкрепиха!“, написаха от Общински съвет – Благоевград в профила си във фейсбук.

Местните парламентаристи  призоваха всички, които има възможност да се включи и да последва примера им като поставят купички на различни места в града и да ги допълват.

В горещините с призив за помощ се обърна и омбудсманът Злата Ризова:

Снимки: Общински съвет-Благоевград

“Идват горещи дни, оставете навън купичка с вода за бездомните животни. Не струва нищо, а значи толкова много! Мили хора, пазете купичките и ако имате възможност, просто долейте с вода, не ги ритайте, не ги изхвърляйте, те не са пречка за Вас – те са надежда за нечий живот!Моля шофьорите да бъдат внимателни, когато потеглят с автомобилите, защото не рядко животинките търсят прохлада под автомобилите! Нека доброто продължи“.

Точно преди седмица Благоевград се сдоби и с машина за храна за бездомните кучета. Тя е поставена на улица “Райко Даскалов“.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular