Tuesday, June 25, 2024
HomeАктуално от днесПревозвачи от Кюстендил замислят протести заради цените на горивата

Превозвачи от Кюстендил замислят протести заради цените на горивата

Превозвачи от Кюстендил замислят протести заради психозата и произволното според тях качване на цените на горивата, каза Иван Иванов, собственик на транспортна фирма в града, която превозва и ученици до училищата или по друг повод по договор с Министерството на образованието.

Драстично увеличаващите се цени на горивата ще накарат някои от превозвачите да се откажат, това каза пред БНР Иван Иванов, който извършва транспортни услуги в града повече от 20 години:

„Не можем да караме автобусите, защото сме на фиксирана цена от Министерството на образованието – трябва или да отпуснат пари, или да компенсират на бензиностанциите по някакъв начин“.

Дълги опашки от по 50-60 и повече коли се образуваха снощи по бензиностанциите в Кюстендил, стотици зареждаха автомобилите си заради коментираното драстично поскъпване на горивата от тази нощ.

На колонките на „Петрол“ дизелът струваше 2,81 лв. за литър, бензин А-95 – 2,79 лв. Според коментарите ще скочат на над 3 лева за литър.

Някои от чакащите по бензиностанциите заредиха и на втори резервоар на колата си, който монтиран на пода, когато през югоембаргото хиляди кюстендилци караха нелегално бензин през граница за Югославия.

RELATED ARTICLES

Most Popular