Monday, July 1, 2024
HomeРегионПри спецакция: Задържаха криминално проявен самоковец, отглеждал нива с канабис  

При спецакция: Задържаха криминално проявен самоковец, отглеждал нива с канабис  

Иззеха от “фермера”  преправен револвер, зареден с бойни патрони

Нива с канабис разкриха при спецоперация  криминалисти от Самоков и София. Задържан е местен мъж, непосредствено след поливане на част от насажденията в землището на село Шипочане. По време на акцията униформените установили 48 растения, реагиращи на марихуана, препарати за растителна защита, лопати, туби, кофи и спринцовка. На около 20 метра от нивата  е намерена полиетиленова система за събиране на дъждовна вода за поливане. Откритите в папратовата растителност инструменти и препарати недвусмислено сочели, че за растенията се полагат системни грижи, съобщават от Областната дирекция на МВР.

При обиск на задържания криминалистите иззели преправен револвер, зареден с бойни патрони и хартиена сгъвка с 10 топчета суха, зелена тревиста маса, реагираща на марихуана.

След това полицейските служители атакували адреса на самоковеца. Там се натъкнали на табакера с около един грам марихуана, семена от канабис, електронна везна и пластмасови кофички със засадени семена от канабис.

Снимки – МВР

Мъжът е криминално проявен и осъждан. Той е задържан, като по  случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular