Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионКюстендилПролетен празник събра клубовете на хората с увреждания от Кюстендил и Перник

Пролетен празник събра клубовете на хората с увреждания от Кюстендил и Перник

Отбелязаха юбилея на 80-сет годишната баба Стойна, тя почерпи със своята прословута празнична погача

След тягостните двегодишни ковид ограничения в общуването хората с увреждания в Кюстендил, бяха истински зажаднели за свободно общуване, безгрижни срещи и радостни емоции. В навечерието на приближаващата пролет Основната организация към Съюза на инвалидите в България покани на своя пролетен празник приятелите си от Клуб на инвалида в пернишкия квартал Църква.
И домакините, и гостите се бяха заредили с чудесно настроение, с което взаимно се заразяваха. Валя Симеонова – председател на кюстендилската организация към СИБ – се беше погрижила да има приятни изненади за всички. Тя посрещна гостите с майсторска баница на Лалка Цонева и със сърдечни пожелания за здраве и радостна пролет. Специални гости на пролетния празник бяха Ясен Ангелов – председател на Областния съвет на СОСЗР, и Методи Слишков – председател на общинския клуб „Граничар“, дългогодишен член на Управителния съвет на Основната организация към Съюза на инвалидите в България.
Поздрав, придружен с красиво цвете, отправи към всички дами винаги галантният Димитър Точев. Виолета Атанасова, член на Управителния съвет на организацията, повери на организатора на кюстендилския клуб Борислав Борисов запечатан плик, чието неизвестно засега съдържание ще бъде връчено по време на коледното тържество на най-активния участник в клубните инициативи .

Това ще бъде и наградата от НЧ“Асклепион1998“ за добро сътрудничество в традиционните съвместни инициативи. Особено вълнуващ момент в другарската среща беше отбелязването на 80-годишнината на легендарната баба Стойна, която на никое празнично събитие на клуба не пристига без своята прочута специална погача.

Анита Тараланска – председател на Регионалната организация на СИБ-Перник, благодари на домакините за сърдечния прием и ги покани на предстоящото тържество на пернишкия Клуб на инвалида за Благовец.
Виолета Атанасова

RELATED ARTICLES

Most Popular