Saturday, July 6, 2024
HomeРегионБанскоПротест срещу всичко блокира пътя Банско-Разлог

Протест срещу всичко блокира пътя Банско-Разлог

Протест срещу всички неуредици в държавата блокира пътя между Банско и Разлог. Недоволството срещу агресията и правораздавателните органи по случая Дебор отприщи сред малобройните участници в блокадата желание да засегнат всички болезнени за страната теми. Така настояването за реформа в съдебната система премина през искания за по-високи доходи, достоен живот на пенсионерите в България, за и против смяна на националния празник 3 март, несъгласие с корупцията по етажите на властта, ширещата се престъпност и др. Пътят остана затворен за 10 минути, като в това време жени настояха за справедливост по случая с 18-годишното момиче от Стара Загора.

Снимки – БГНЕС

“И в България, и по света има садисти, но ме тревожи, че тук са на свобода”, каза една от протестиращите. Тя сподели, че нейното участие в протеста е с искане за справедливи присъди и затвор за насилници, за да не бъдат заплаха за българските жени.

“Аз съм била жертва на подобен тип физическо насилие, което се случи преди десет години, мълчала съм досега, но смятам, че ако не се вземат адекватните мерки и подобен тип хора не бъдат наказвани справедливо, този проблем ще стане по-кардинален и няма да бъде спрян”, каза друга жена.

Тя сподели, че преди десет години не е подала сигнал за насилието, на което е била подложена, от страх да не се повтори или да не пострадат нейни близки хора. “Насилието трябва да спре, не само спрямо жени, а и спрямо възрастни хора. Трябва да се вземат мерки срещу хората, които причиняват някакви вреди, допълни Спасимира Вичева, която също участва в демонстрацията.

Организаторът на протеста Георги Асев пък призова за “запазване на историята” и “корените на нацията”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular