Saturday, June 29, 2024
HomeРегионБлагоевградПълен абсурд! С трион и щанга благоевградчанин разби хладилна витрина за две...

Пълен абсурд! С трион и щанга благоевградчанин разби хладилна витрина за две бутилки бира

Абсурдна кражба в Благоевград събра погледите на стотици потребители в социалните мрежи. Мъж на средна възраст и във видимо нетрезво състояние успя да среже дръжката на хладилна витрина и да освободи веригата с катинар, за да задигне отвътре два галона с бира. Куриозното в случая е, че мъжът използва за целта трион и щанга, които предварително е подготвил и прибрал в найлонова торбичка. Точно под охранителните камери на обекта, той най-невъзмутимо започва да реже, за да сдобие с жадуваната напитка. Още по-куриозното е, че това не се случва за първи път в същия обект на кв.”Струмско”. Мъжът е навестил магазина и предишната вечер. Тогава обаче опитал да разбие вратата, а не хладилника.

Собственикът Стоян Ников установил, че хладилника е разбит още докато паркирал автомобила си на следващата сутрин. Той позвънил на телефон 112, откъдето реагирали веднага. След като разгледал записите от камерите за видеонаблюдение, видял битката за двата галона бира.

„Най-странното е, че си идва с торбичка, в която се вижда, че има трион. Реже си спокойно, помага си с щангата, взима си да може да си допие и си тръгва без никакво притеснение. В рамките на 15 минути си е играл да разбие вратата на хладилната витрина и цялото това упражнение се случва за два галона бира от литър”, разказва пред камерата на NOVA Стоян Ников. Мъжът успял не просто да разбие хладилника, а да среже цялата дръжка на вратата му. Извършителят вече е установен и задържан.

С това набезите за алкохол в града не свършват. Във вторник след сигнал за кражба на уиски е задържан 39-годишен благоевградчанин. Той задигнал от голям хипермаркет две бутилки марково уиски на стойност около 106 лева. Полицейските служители са провалили плановете му за купон, като след издирване е установен и задържан за 24 часа.

RELATED ARTICLES

Most Popular