Monday, July 1, 2024
HomeРегионДупницаПърван Дангов е вече обвиняем! Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Дупница

Първан Дангов е вече обвиняем! Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Дупница

Градоначалникa е отказал да даде показания по случая за заплаха към началник на РУ на МВР в Дупница Й. Зарев 

Кметът на Дупница Първан Дангов е с повдигнато обвинение за закана с престъпление против личността. Това съобщиха на брифинг от Районна прокуратура в Кюстендил. Срещу Дангов е образувано досъдебно производство.

Според обвинението на 15 март тази година той се заканил по телефона на временно изпълняващия длъжността началник на РУ на МВР в Дупница Йордан Зарев по повод
изпълнение на службата му. Освен това той отправил закана с престъпление и против личността на негови ближни, добавят от прокуратурата.

С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Кюстендил Първан Дангов е привлечен в качеството на обвиняем, като обвинението за извършеното престъпление му е предявено в присъствие на неговите защитници.

Предстои случаят да бъде докладван на наблюдаващия прокурор Радослава Митова.

При явяването си на разпит в Районното управление в Дупница, Дангов е отказал да даде обяснения по случая.

„Призованият се е явил РУ-Дупница, като е заявил, че не желае да даде показания. Това е негово право и винаги може да се случи и на по-късен етап”, уточни говорителят на Районна прокуратура.

Това е втори случай, при който градоначалникът на Дупница се отказва от правото си на показания. На 19 април той отново бе призован и разпитван по случая, като също се отказа от обяснения по досъдебното производство.

Преди това пък кметът на Дупница отложи срещата си с разследващите полицаи, като съобщи, че е възпрепятстван служебно. Въпреки поетия ангажимент да направи това в по-късен час от посочения в призовката, се яви в Районното няколко дни по-късно.

Припомняме, че на 18 март прокуратурата в Дупница образува досъдебно производство за закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му срещу кмета на града П. Дангов за отправена заплаха към началника на полицията Йордан Зарев. Според полицейския шеф, на 15-и март, около 11.00 часа, градоначалникът му се заканил с думите: “Щом искаш война, ще има война”.

Първан Дангов не е арестуван, уточниха от прокуратурата.

RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

  1. НА ЛОШ ПЪТ ПЪРВАН ДАНГОВ!
    ДАНО ВЛЕЗЕШ В ЗАТВОРА И ДА НЕ ИЗЛЕЗЕШ ОТ ТАМ !!!

  2. 13 ти май да ти е на късмет!
    Която датата, толкова и годините в затвора ( без значение в кой)!!!

  3. Мафията на ГЕРБ е много силна в Дупница. Откакто Дангов е кмет няма ден без атаки и провокации срещу него.

Comments are closed.

Most Popular