Monday, July 1, 2024
HomeРегионДупницаРазлична България и запазване на мира искат избиратели от Дупнишко

Различна България и запазване на мира искат избиратели от Дупнишко

Биоразнообразието в България изчезва, а самолетите над нас не спират, сподели емблематичната учителка по Биология Фота Терзийска

 

„Надявам се на по-различна България. Да не е все едно и също, защото виждам, че от месеци насам нещата се повтарят. Избираме редовните, редовните си правят каквото си поискат, за да съберат повече власт. За сметка на това го одева народът”. Това сподели Ивайло Кирилов след като упражни правото си на глас в  СЕУ „Св. Паисий Хилендарски”.

„Надявам се на една по-подредена и единна България. Мисля, че е възможно, ако се изберат правилните хора. За мен младите хора взимат пример от своите родители и по-възрастните. За съжаление след толкова провалени правителства, те вече са решили, че няма да гласуват, защото не се съставя нищо качествено. В същото време тези, които продължават да гласуват го правят за едни и същи хора. И според мен това е главната причина за ниската избирателна активност”, смята Кирилов.

„Младите хора трябва да мислят спрямо собствените си ценности, а не спрямо това което бабите и дядовците са им разказвали, независимо дали става дума за времето на демокрацията или комунизма. Трябва да се съобразяват единствено със собствените си ценности и искания”, категоричен е дупничанинът, който е сред малкото млади хора, които решиха в неделния ден да упражнят правото си на глас.

В местното училище своя вот даде и емблематичната учителка по Биология Фота Терзийска. Причината да отиде до урните в горещия летен ден е запазването на мира.

„Трябва правителство, което да подкрепя мира. Не трябва да се допускат бомби. Независимо дали става въпрос за Русия или за другите. Трябва да пазим мира.Това е най-голямата опасност”, категорична е Терзийска. Тя обърна внимание, че вече никой не се интересува, че в България намалява биоразнообразието на растителните и животински видове. „На никой не му прави впечатление, че над небето самолетите не спират, но никой не говори за това”, сподели пенсионираната преподавателка.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular