Tuesday, July 2, 2024
HomeРегионРазлогРазлог си има шампионка

Разлог си има шампионка

16-годишната Йоана Вълканова изуми с титла и рекорд, с втора победа на Витоша 100

16-годишната Йоана Вълканова от Разлог продължава да изумява всички и спечели втора титла и постави рекорд в 100-километровата Обиколка на Витоша. На 12 години бе вицешампионка, през 2020 г. и следващото лято стана най-младата с титла на 13-годишна възраст, сега грабна второ злато при жените преди да навърши 17 години.

Триумфът ѝ е категоричен, защото тя подобри рекорда на трасето, като финишира за 5.04:28 ч, с около 9 минути по-бързо от досегашното върхово постижение на Христина Козарева (5.13:03 ч. от 2019 г.). Тийнейджърката, която се състезава за Колоклуб “Витоша” не изпусна лидерството си през целия 100-километров маршрут, дори методично увеличаваше преднината си. Втора за 5:45,31 ч. финишира Ивета Костадинова от „Велораптор“, а трета остана Спасиана Миленова с 5.54:31 ч.

„Пожелавам на Йоана Вълканова нови спортни върхове!Да отстоява силата на Разлог и България у нас и по света!“, написа в социалната мрежа кметът на Община Разлог Красимир Герчев.

Тазгодишното, 41-вото издание на Витоша 100, организирано от София-Европейска столица на спорта, бе белязано и с куриоз с двама шампиони при колоездачите. След изминати 100-километра Виктор Енев и Лъчезар Ангелов финишираха едновременно, за да бъдат обявени и двамата за шампиони.

Обиколката на Витоша се проведе това лято за 41-ви път. Над 3200 бяха общо участниците в емблематичното състезание, което сега е част от инициатива “София – световна столица на спорта”.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular