Saturday, June 29, 2024
HomeСпортРилецо победи трудно, но заслуженодубъла на Славия

Рилецо победи трудно, но заслуженодубъла на Славия

В мач от 5-ти кръг, втора фаза, група Б, за първенството на ЮЗ Трета лига на стадион „Искър” в град Самоков се срещнаха отборите на местния Рилски спортист и дублиращия отбор на Славия (София).

Мачът започна с далеч по-добра игра на столичния тим. По две голови положения проиграха и двата отбора, като веднъж Ради Василев от домакините разтресе напречната греда зад вратаря на белия тим Иван Маринов. В 35-та минута при бърза контраатака на гостите защитата на Рилецо бе заварена неподготвена и Мирослав Колев изненада вратаря им Симеон Симеонов за 0:1. До края на полувремето нямаше отбелязано ново попадение и на почивката футболистите на двата тима се прибраха при резултат 1:0 за дубъла на Славия.

Старши треньорът на Рилски спортист извърши поетапно четири смени, които се оказаха удачни и раздвижиха играта. Едната от тях бе влизането в игра на Димитър Атанасов, който отбеляза и гол, оказал се решаващ за спечелването на трите точки. В 50-та минута главният съдия Венцислав Митрев показа директен червен картон на Радослав Колев от гостите и ги остави с човек по-малко до края на двубоя. В 67-ма минута резервата Стефан Неделчев проби по десния фланг, видя свободния Иван Вълчанов, насочи топката към него и той не сгреши за 1:1. Надмощието на домакините продължи и то бе възнаградено отново в 75-та минута. Тогава след бърза атака на Радослав Василев последва пас като по конец към Димитър Атанасов, който се отчете за доверието към треньора си за 2:1.

Тази среща бе наблюдавана от собственика на Рилски спортист Христо Крушарскив компанията на съветника му Чавдар Цветков.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular