Tuesday, July 2, 2024
HomeРегионДупницаСелският парламент в Червен брег: Промяната се оказа лъжа, единственото, което се...

Селският парламент в Червен брег: Промяната се оказа лъжа, единственото, което се промени са цените

При драматично ниска избирателна активност, хората недоволстват от неизпълнените обещания както на Петков, така и на Първан Дангов

„Надежда за България ще има само, ако ги няма „променкаджиите”. Единственото, което се промени са цените. Заплатите са долу, а цените са горе. Инфлацията удари 30, 40 и 50 %, а на някои неща и 100%. На всички продукти инфлацията е минимум над 30% ”. Това отчитат жителите на дупнишкото село Червен брег.

„Асен Василев може да си приказва много работи, но явно само за неговата заплата е така. За всички нас положението е съвсем различно”. Около това мнение се обединиха Темелко Мазников, Евгени Богословов и Георги Методиев от Червен брег. И тримата бяха приседнали в местното заведение и разпалено обсъждаха на маса бъдещето на страната.

В съседство до тях група младежи се включваха в дебатите, като изтъкваха предимствата и недостатъците на лидерите на партиите в България.

„Думата промяна вече е синоним на лъжа.Стана една истинска подмяна. Трябва в парламента да влязат отговорни партии, за да се случат нещата. Не хора като Слави Трифонов, помните че едно време двамата бяха приятели с Бойко Борисов. И понеже Бойко го отряза с декарите в центъра на София, сега не искат да направят правителство. Да, ама кой страда? Всички ние, обикновените хора”, споделя Темелко Мазников.

Той отчита, че в личен план освен с инфлацията с нищо друго няма да запомни последните управления на страната.

„Дереджето през последните четири години не е било никога такова. Само по времето на Жан Виденов. Преди това не се допускаше”, категоричен е Мазников.

Евгени Богословов направи бърза сметка за поскъпването на строителните материали. „Един покрив вече струва над 30 хил. лв. Който направил-направил… Вече всичко стана много скъпо. Парите изгубиха всякаква стойност и това благодарение на пустата промяна”.

Тримата изразиха и своето възмущение от местната власт в Дупница. „Според нас, за да се случват нещата трябва да има синхрон между местната и централната власт. Вие питахте ли Дангов дали има синхрон между него и нашия кмет? Тука кмета работи, ама защо Дангов не му помага?”, попита Мазников.

От дума на дума стана ясно, че в Червен брег негодуват и срещу това, че нямат сцена за репетиции на децата от читалището.

„Дангов да каже къде е сцената? Сцената се дава за събора, но тя отиде в Крайници и нашите деца нямат. Явно децата от танцовия ансамбъл трябва на столове да ги качим? Караме ремарке и го превръщаме в сцена, защото децата няма къде да играят.Това на какво ви прилича? Да имаш местен танцов ансамбъл, а да няма къде да репетира?”, попитаха от местния парламент червенобрежани.

Те са категорични, че има голяма прилика между крайния резултат от очакваната промяна на национално ниво и тази на местно ниво.

„Нищо не стана. Освен да реже дървета и да тормози хората, при Дангов друго няма. 20 години в Дупница имаше волейболен отбор и накрая го унищожи. Освен да се съсипва, друго нищо.Тук дойде на площада, обещава, обещава и нищо не направи. Трябваше да има лекарски и зъболекарски кабинет. Нищо! Обеща да изчисти дерето, пак нищо. Обеща да се поддържа клуба и да се чисти, ама не прати човек. Всичко ние се правим. Те така стана и с „Промяната”. Обещаваха, обещаваха и накрая нищо. Само инфлацията ни остана от тях”, категорични са хората от дупнишкото село.

В деня на изборите те настояват за по-добро здравеопазване и образование, особено в по-малките населени места. Според Вергил Стоилов масово се изписват лекарства без да са направени нужните изследвания на пациентите. Той разкритикува и образователната ни система, която не е на нужното ниво. „Имаме дете. Ходи редовно на училище, но ако вкъщи не се работи –резултатите не са добри. Това трябва да се промени и децата да получават достатъчно знания в училище, а не с допълнителни уроци”, категоричен е Вергилов.

В дупнишкото село отчетоха ниска избирателна активност. До 16 часа правото си глас бяха упражнили едва 70 души от цялото село, като регистрираните с право на глас са над 1000 души.

„На хората им омръзна от избори и вече никой не иска да гласува. Няма как да ги накараме да излязат. Ние ще стоим до края на изборния ден, но не вярваме кой знае колко още да дойдат”, споделиха от Секционната избирателна комисия в селото.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular