Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионПетричСерия катастрофи с младежи на мотори в Югозапада

Серия катастрофи с младежи на мотори в Югозапада

Масово карат без книжки и регистрационни табели

Бум на инциденти с мотори през почивните дни по пътищата в Югозападна България. Общото между случаите е, че водачите са младежи – на възраст между 17 и 22 години, и че са нарушители на пътя.

Моторист се помля на пътя Радомир при двойно изпреварване.21-годишният водач е хоспитализиран в столицата след пътното произшествие.

Инцидентът е станал в неделя, около 09, 00 ч. на пътя Радомир – с. Ч. Могила.

Мотоциклет „КТМ“ без регистрационни табели, управляван от 21-годишен радомирец предприел изпреварване на два автомобила и се ударил в „Тойота“, която извършила правомерен ляв завой.

В резултат на сблъсъка мотоциклетистът е настанен в столична клиника с фрактура на дясно стъпало. Извършен е оглед от служители на РУ – Радомир и е образувано досъдебно производство.

На 16.06.2024 г. около 12:30 часа в района на кръстовище между ул. „България“ и ул. „Цар Симеон“ в гр. Петрич, неправоспособен 17-годишен водач на мотоциклет „Кимко“ е паднал на пътното платно, в резултат на което е пострадал с охлузни рани на двата крака и ръката. Направената му проба с техническо средство за употреба на алкохол е отрицателна.

На 15.06.2024 г. около 14:05 часа в местността „Седелец“, землище на село Градево, 22-годишен неправоспособен водач на мотоциклет „Ямаха“, който е без поставен регистрационен номер е паднал от него и е пострадал с фрактура на лицеви кости.

На 14.06.2024 г. около 20:00 часа на пътя между гр. Якоруда и местността „Трещеник“, неправоспособен 18-годишен водач на мотоциклет „Априлия“, без регистрационен номер, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост е паднал от мотоциклета и е пострадал с охлузни рани по тялото. Направените му проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

Масово младежи без книжки се качват на нередовни мотори, сигнализират от областните дирекции на полицията. В повечето случаи нарушителите са в селата и в малките населени места.

RELATED ARTICLES

Most Popular