Sunday, June 30, 2024
HomeНовиниБългарияСкандал в пленарната зала заради въвеждането на еврото у нас

Скандал в пленарната зала заради въвеждането на еврото у нас

Темата за въвеждането на еврото у нас предизвика скандал в пленарната зала по време на заседанието на парламента в четвъртък.

„Вече е потвърдено, че България няма да въведе еврото от 1 януари 2025 г.  Видя се, че всичко е лъжа. България не е готова за еврозоната и българската икономика не е готова за еврото”, заяви Костадин Костадинов от „Възраждане”.

„Лошата новина за вас е, че България ще получи решение за въвеждане на еврото през юни догодина и ще го въведе на 1 януари 2026 г. Всички останали, които говорят за въвеждане на еврото по средата на годината, не разбират този процес”, посочи Йордан Цонев от ДПС.

„Напълно възможно е да влезем в еврозоната в средата на 2025 г., от 1 юли, ако в този саботаж не се включи служебното правителство”, каза Мартин Димитров от ПП-ДБ.

„България е най-напреднала от всички шест разглеждани държави по пътя си към въвеждане на еврото. Очакванията са до края на годината да покрием и критерия за инфлация. Тогава ще поискаме извънредни доклади”, подчерта служебеният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова./НОВА

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular