Monday, June 24, 2024
HomeРегионДупницаСофийската фирма „Политрейд Кънстръкшън“ ще строи  Младежкия център в Дупница

Софийската фирма „Политрейд Кънстръкшън“ ще строи  Младежкия център в Дупница

Софийската фирма „Политрейд Кънстръкшън“ с управител Иван Даскалов ще строи  Младежкия център в Дупница. Дружеството е спечелило обществената поръчка и вече има договор с общината за строителството.

„На 31 май е подписан договор за изграждането на Младежкия център с „Политрейд Кънстръкшън“ ЕООД. Фирмата печели обществената поръчка с оферта за 754 725, 08 лв. без ДДС.  Другата фирма, подала заявление за участие, „Престиж Бизнес – 93“, Благоевград, е отпаднала от конкурса, тъй като подадените документи не са отговаряли на изискванията. Строителството ще започне в най-кратки срокове“, казаха от пресцентъра на общината.

Ценовото предложение на „Политрейд Кънстръкшън“ е с близо 240 лв. по- малко от прогнозната стойност на поръчката, която е в размер на 756 964,08 лв. без ДДС (908 356 лв. с ДДС) .

Както сме писали, Младежкият център ще се строи в имота бившето поделение на Строителни войски (по-известно като КЕЧ) в централната част на града. Финансирането е осигурено по Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура за подбор „Изграждане на младежки центрове в градове, които не са областни“, по проект на общината, спечелен през 2023 г. от екипа на кмета Методи Чимев. Проектът на стойност 1, 8 млн. лв. Проектът предвижда изграждането на нова сграда и финансиране на редица дейности на младежи от 13 до 29 години.

Теренът е около 13 декара, но от години не се използва намиращите се там сгради се рушат. В бъдещия център ще има арт работилница, творчески ателиета, зона за културни мероприятия на открито, места за отдих, паркови зони с водна площ, фитнес и WiFi-зона. Предвижда се изграждането и на административна сграда, информационен център, паркинг за 18 автомобила.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular