Saturday, June 29, 2024
HomeРегионСпартак (Склаве) победи като гост Ветрен (Полена) с 1:0

Спартак (Склаве) победи като гост Ветрен (Полена) с 1:0

Ташко СУЛЬОТОВ
В мач от 4 кръг за първенството на ОАГ Струма се срещнаха отборите на Ветрен (Полена) и Спартак (Склаве). Гостите делят 2-рото място със Спортист (Падеш) с по 6 точки, но до момента Спартак са с мач по-малко. Те са и с три точки по-малко от първенеца Локомотив (Дамяница), който е с изигран един мач повече. Домакинстващият тим Ветрен е на 8-мо място с 3 точки от 3 изиграни мача.
В този мач отборът на Спартак беше доста изморен и с контузени основни футболисти от мача срещу Левски (Крупник) за Купа АФЛ в изминалата сряда. Основните футболисти Илия Чакалов, Васил Феридаров и Илиян Сухарев са с контузии от различен характер, но въпреки това проявиха мъжество и в името на авторитета на клуба излязоха на терена в последните 30 минути на двубоя със стиснати зъби.
През първата част на срещата играта бе равностойна. Имаше доста атаки и от двете страни, но до нещо сериозно, носещо отбелязване на голове, не се стигна. Николай Георгиев, Илия Атанасов и Георги Близнаков обстрелваха отблизо вратата на домакините, но стражът им бе на мястото си. В 20-та минута нова беда сполетя отбора на Спартак (Склаве) – защитникът Стойчо Секулов получи травма и напусна принудително терена.
През първата третина на втората част на срещата играта отново бе равностойна. Имаше повече битка в средата на терена. В 60-та минута след бърза атака по левия фланг последва центриране към Иван Махлелиев, който изпрати топката неспасяемо, отбелязвайки красиво попадение за 0:1. Футболистите на домакините упражниха известен натиск пред вратата на гостите, но изсипаните топки след центрирания бяха навреме изчистени от защитата на Спартак. В 80-та минута отново след бърза контраатака по левия фланг Виктор Костов получи удобна топка, но пропусна да простреля вратаря на тима от Полена и така да сложи край на битката.
„Постигнахме трудна победа срещу корав съперник, какъвто бе този на Ветрен. Заслужено спечелихме трите точки, с което повдигнахме настроението сред нас, гледайки уверено към първото място”, сподели Николай Георгиев от отбора на Спартак.
„Заради предстоящите парламентарни избори през тази седмица няма да има официални срещи и това е добре дошло за отбора на Спартак (Склаве), за да има време за възстановяване на контузените футболисти”, допълни още Георгиев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular