Saturday, June 29, 2024
HomeРегионСамоковС плакет и 2000 лв. наградиха майката на медените звънчета от Самоков

С плакет и 2000 лв. наградиха майката на медените звънчета от Самоков

Кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов и председателят на ОбС Мая Христева поздравиха ръководителя и създател на детска вокална група „Медени звънчета” по случай 30-годишния юбилей на формацията. На церемонията присъстваха директорът на Иновативно основно училище „Митрополит Авксентий Велешки” Ирена Коцева и зам.-директорът Даниела Трохарова.

Даниела Георгиева, заедно със съпруга си Георги Георгиев, през 1994 г. създават „Медени звънчета”, като основният репертоар на групата са фолклорните песни, преобладаващи автентични самоковски със сложен двуглас, който става и тяхна запазена марка на всички конкурси и фестивали, в които участват.

ДВГ „Медени звънчета” за своята 30-годишна история има получени множество награди от национални и международни фолклорни конкурси. Те разнасят славата на Самоков далеч, извън пределите на страната.

Благодарение на г-жа Георгиева, възпитаниците й опознават българската народна музика и се възпитават в чувство на родолюбие и любов към това богатство. През всички тези години като музикален педагог, тя работи с деца и групи на територията на цялата община, като открива редица млади таланти, които благодарение на нея, продължават своя професионален път като музиканти. И на днешното тържество нейната ученичка Надежда Иванова бе дошла специално да поздрави своята учителка, предопределила професионалното й развитие.

Даниела Георгиева е удостоявана с почти всички награди на Община Самоков. По случай юбилея на „Медени звънчета”, по решение на ОбС, г-жа Георгиева е удостоена с грамота, почетен плакет и парична премия от 2000 лв. Отличията й връчиха кметът инж. Джоргов и председателят на ОбС г-жа Христева.

Децата от ДВГ „Медени звънчета” направиха музикален поздрав към общинското ръководство.

Ирена Коцева също благодари за отличието и признанието към дългогодишния труд на прекрасния музикален педагог и професионалист.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular