Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионПерникС 9,5 млн.лв. кредит Перник ремонтира улици

С 9,5 млн.лв. кредит Перник ремонтира улици

Община Перник ще финансира важни инфраструктурни обекти чрез поемането на дългосрочен общински дълг в размер на 9.5 млн. лв.

Решението бе взето в навечерието на Коледа 2020, на заседание на местния Общински съвет.

Перник за първи път ще се възползва от този финансов инструмент, който според местната управа е най-изгодният и нисколихвен, и който е практика на много от големите общини в страната.

Списъкът на обектите включва цялостна рехабилитация, в т.ч. водопровод и канализация,  на улица “Освобождение” в квартал  “Тева”, рехабилитация на една от централните улици в Перник – „Отец Паисий” и инженеринг за основен ремонт на улична и тротоарна настилка, основен ремонт на водопровод и проектиране и строителство на дъждовна канализация на една от най-натоварените улици в града – „Софийско шосе”. За целта ще са необходими 5.5 млн. лева под формата на инвестиционен кредит.

В дългосрочния общински дълг е включен и оборотен кредит в размер на 4 млн. лева. С него  ще бъдат погасени стари задължения на общината от предходния мандат, чието обслужване е било затруднено заради COVID-кризата, стана ясно да сесията на местния парламент.

RELATED ARTICLES

Most Popular