Saturday, July 6, 2024
HomeСпортТанчо Калпаков тръгна с победа начело на Монтана

Танчо Калпаков тръгна с победа начело на Монтана

Футболистите на Монтана победиха с 2:1 Пирин на собствения им терен в Благоевград. Това бе първи успех за монтанци от лятната подготовка и първа победа за новия наставник, постигнал големи успехи с Марек, Танчо Калпаков, който пое отбора в неделя.

Домакините поведоха още при първата си атака в 4-та мин. Десет минути по-късно монтанци изравниха. Стивън Кирилов проби от дясно, навлезе в наказателното поле и изпрати топката в далечния ъгъл. До края на полувремето имаше само още една добра възможност за нов гол и тя бе пред вратата на Васил Симеонов, но 26-годишният страж на Монтана, който е роден в Благоевград, се намеси решително.
На почивката над стадиона се изсипа проливен дъжд, който не спря да вали до края на мача. Това затрудни играта и на двата отбора, като на терена имаше повече борба и почти никакви опасни ситуации пред двете врати. Буквално в последните секунди каращият пробен период френски нападател СимонсФанта с шут от границата на наказателното поле изненада младия вратар на Пирин и донесе победата на Монтана.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular