Thursday, July 4, 2024
HomeРегионКюстендилТатяна Найденова от Кюстендил с голямата награда за изкуство

Татяна Найденова от Кюстендил с голямата награда за изкуство

Кюстендилското читалище “Братство“ връчи Годишните награди за изкуство. Инициативата се провежда за трета поредна година. Целта е да се отличат най-добрите изпълнители и преподаватели в различните школи и състави.

“Годишна награда за изкуство 2024“, бе връчена на Татяна Найденова – дългогодишен преподавател по пиано, солфеж и елементарна теория на музиката в читалището. Корепетитор и втори диригент на хор “Дружба”. Корепетитор на Златните момичета на отбора по художествена гимнастика от 1966 до 1972 година с треньор Райна Афионлиева. В своята дългогодишна педагогическа дейност тя е обучила стотици кюстендилски деца. Много са нейните ученици, които продължават своето образование в средни и висши музикални учебни заведения и разнасят славата на България по всички краища на света.

Награда за принос в популяризирането на хоровото изкуство и обогатяване на културния живот на община Кюстендил получиха Иван Атанасов и Антони Стоянов – дългогодишни хористи в Смесен хор “Дружба“, Смесен хор “Братство“, Туристически хор “Осоговско ехо“ и др.

“Годишна награда за изкуство 2024“ – за млад изпълнител, получи Християна Гогева от класа по народно пеене с преподавател Адела Харалампиева за високите й постижения в областта на народното пеене.

Наградата за група получи Вокална формация “Неразделни“ с ръководител Веселка Петрова. Бяха връчени и награди в различни категории.

Отличените творци получиха парични и предметни награди, подсигурени от читалище “Братство“, а сред официалните гости бяха инж. Огнян Атанасов – кмет на Община Кюстендил, Димитър Велинов – председател на Общински съвет – Кюстендил, инж. Александър Пандурски – областен управител на област Кюстендил.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular