Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионКюстендилТворецът, променил Кюстендил, показва първата си изложба

Творецът, променил Кюстендил, показва първата си изложба

Изложба от експериментална живопис, вдъхновението за която идва от земята, ще представи кюстендилският художник и ръководител на школата “Новите майстори“ Евгени Серафимов. В интервю за “Фокус“ творецът съобщи, че първата му самостоятелна изложба ще бъде открита на 29 април от 17.30 часа в художествена галерия “Владимир Димитров – Майстора“.
Евгени Серафимов е човекът, който преобразява Кюстендил и вдъхновява много деца да развиват своите таланти. С голям отзвук са реализираните от него проекти, сред които ликът на Майстора върху площада в Кюстендил, цветният саламандър по стъпалата за лесопарк “Хисарлъка“, леденият кръст за Богоявление, белият гълъб за мир, плаващите картини и др.

Предстоящата изложба е със заглавие “Угар”.

“Това е една моя голяма мечта. За първи път събрах смелост, може би и опит, за да покажа една самостоятелна експозиция“, сподели Евгени Серафимов. За проекта си той е подкрепен от Национален фонд “Култура“. Кюстендилският художник е подготвил и едно интересно откриване на изложбата. “Аз лично много се вълнувам. Каня всички кюстендилци, всички гости на града, да дойдат и да се видим. Да си поговорим за  земята, за корените, за езика, за това как ние променяме земята, но и за това – как земята и променя нас“, сподели Евгени Серафимов.

RELATED ARTICLES

Most Popular