Wednesday, July 3, 2024
HomeРегионПерник"Топлофикация Перник" разширява партньорството си с професионалните гимназии

“Топлофикация Перник” разширява партньорството си с професионалните гимназии

“Топлофикация Перник” разширява партньорството си с местните професионални гимназии, съобщиха от дружеството. От тази учебна година освен ученици от Технологична професионална гимназия „Мария Кюри“ на платен стаж в дружеството ще бъдат и възпитаници на Професионална гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов“.

Стажантите са ученици в 11 и 12 клас от специалността „Електрообзавеждане на производството” в Технологичната професионална гимназия „Мария Кюри“ и специалността „Ел. Инсталации“ в строителната гимназия.

Съгласно учебните им програми те ще провеждат практическо обучение в предприятието два дни в седмицата. Обучението е съобразено с всички нормативни изисквания за провеждане на практически и стажантски програми, както и с изискванията при полагане на труд от лица, ненавършили 18 години.

По време на стажа им експерти от дружеството ще наблюдават и правят оценка на потенциала на учениците. От Топлофикация съобщиха, че и тази година ще спазят традицията и ще поканят част от завършилите стажа ученици да започнат работа в предприятието.

RELATED ARTICLES

Most Popular