Home Регион Благоевград Тото милионер в битка за строежа на улица „Листопад“ в Благоевград

Тото милионер в битка за строежа на улица „Листопад“ в Благоевград

0
Тото милионер в битка за строежа на улица „Листопад“ в Благоевград

Тото милионерът Николай Динков-Нинджата влезе в надпреварата за изграждането и благоустрояването на улица „Листопад“ в Благоевград. През 2015 г. Нинджата, който е зет на кмета на Симитли Апостол Апостолов, спечели рекордния джакпот на тотото от над 7 млн. лв.

Общо пет строителни фирми и обединения кандидатстват за апетитната поръчка в центъра на Пиринско. Строителството е по проект, финансиран със средства от Европейския съюз. Общият бюджет на проекта е в размер на 1 276 590,99 лв., а срокът за изпълнение – 16 месеца.

Офертите бяха отворени от комисията, която провежда обществената поръчка. Освен ДЗЗД „ВТ Листопад 2020“, подадена от фирмата на Николай Динков „ВИП Трейд енд билд“ ЕООД, останалите кандидати са регистрираната в гр. Брезник фирма „Нивел Строй“ ЕООД, „Грома Холд“ ЕООД и обединение „Водоснабдяване 2“ ДЗЗД.

Последният кандидат е депозирал офертата си буквално в последните минути преди изтичането на срока. В обединението участват „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев“ ООД, „Стилстрой М“ ООД и регистрираната в София „Стреза“ ЕООД.

Ценовите оферти ще се отворят, след като комисията се произнесе дали техническите предложения отговарят на изискванията, поставени от общината.

Улица „Листопад“ е последна в квартал „Освобождение“ в Благоевград, която ще е в най-високата точка над ул. „Шар планина“.

Основната цел на проекта е изграждане и благоустрояване на ул. „Листопад“ в 4-ти микрорайон чрез създаване и подобряване на транспортно-експлоатационните характеристики на пътната настилка, осигуряване на условия за безопасност на движение, комфорт на пътуването и добро отводняване на улицата, осигуряване на естетична и хармонична среда, обвързана с търговската и жилищната част на града. Предвижда се да бъде направена реконструкция на пътното платно, изграждане на подпорни стени, изграждане на тротоари, създаване на достъпна среда за хора с увреждания чрез понижаване на тротоарните настилки в зоните на кръстовища и пешеходни пътеки, поставяне на дъждоприемни шахти и нови стълбове със светодиодни (LED) осветители.

Проектът ще допринесе за постигане на екологичен комфорт и стандарти, отговарящи на съвременните изисквания за развитие на европейските градове, коментираха от община Благоевград.