Thursday, June 27, 2024
HomeРегионИхтиманТранспортираха по въздух германец, пострадал при скок с парашут край Ихтиман

Транспортираха по въздух германец, пострадал при скок с парашут край Ихтиман

За 15 мин. медиците стигат до пациента, за 45 мин. той е поет от реанимационен екип

Транспортираха с въздушната линейка 37-годишен германски гражданин, пострадал при скок с парашут край Ихтиман. Пациентът е в тежко състояние.

Сигналът е получен в Координационната централа на ЦСМПВ в четвъртък в 12:19 часа. В същото време, екипът на д-р Динко Щилиянов и медицинска сестра Нина Минкова са извършвали тренировъчна мисия на тунел „Железница“. За тези полети медиците тръгват напълно оборудвани, което позволява хеликоптерът да бъде директно пренасочен към района на Ихтиман, където се е случил инцидентът.Екипът пристига на мястото в 12:34 часа.

Пациентът е транспортиран по въздух до площадката на болница „Света Екатерина“, където в 13:05 часа е поет от реанимационен екип на ЦСМП-София и откаран с линейка до УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

На 4 юни т.г. спешната въздушна медицинска помощ реализира първата си мисия. Тогава беше транспортиран пациент в тежко състояние от МБАЛ – Шумен до болничното вертолетно летище на УМБАЛ „Света Екатерина“. Оттам беше поет от реанимационен екип и транспортиран до Военномедицинската академия. Следващата мисия т.нар. hospital to hospital беше от  Сандански, когато на 06 юни , когато с въздушната линейка бе превозена 58-годишна жена с множество фрактури, след тежък инцидент с автомобил.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular