Sunday, June 23, 2024
HomeСпортТреньорът на "Балкан": "Беласица" и "Чавдар" ще спорят за място във Втора...

Треньорът на “Балкан”: “Беласица” и “Чавдар” ще спорят за място във Втора лига

Иван Василев Редовски е роден е на 10 септември 1981 г. в Ботевград. Първите си стъпки във футбола прави в ДЮШ на „Балкан” (Ботевград) при треньорите Здравко Ташев, Стоян Коцев-Кано и неговия баща Васил Редовски, който е отбелязал 129 гола за „Балкан” в 481 мача и е голмайстор за всички времена на отбора, 4-ти в ранглистата на „Б” група. По-късно е юноша на „Славия”. Играл е за отборите на „Балкан” (Ботевград), „Славия”, „Академик” (София), „Ботев” (Враца), „Светкавица”, „Видима-Раковски”, „Родопа”, „Спартак” (Плевен), „Марек”, „Локомотив” (Мездра). Има 127 мача в „А” група, реализирани 32 попадения. В кариерата му треньори са му били Ангел Станков, Мирослав Миронов, Пламен Николов. На 30-годишна възраст прекратява активна футболна дейност в отбора от „А” група „Академик” (София). Отдава се на треньорска дейност и е помощник на Бойко Величков в „Локомотив” (Мездра). Като играещ старши треньор там във „В” група печели Купата на АФЛ и промоция за влизане във Втора лига. За втори път печели Купата на АФЛ с отбора на „Балкан” (Ботевград), където е и в момента. В навечерието на коледните празници Иван Редовски даде интервю за “Вяра”.

– Каква бе изтичащата 2021 г. за отбора на „Балкан” (Ботевград)?
-През цялата година претърпяхме само три загуби. Доволен съм от играта на всички футболисти, които се стараха максимално на футболния терен и изпълнявайки моите указания и през есенния дял на новото първенство, сме временен водач.
– Това означава ли, че първата крачка към целта – първото място и влизане във Втора лига – е направена?
– На този етап никой от страна на отговорните хора в града не е поставил цел да се борим за завоюване на първото място и спечелване на промоция за Втора лига. Нека първо да обновим спортния комплекс и да станем стабилни финансово, защото за да играеш във Втора професионална лига, разходите са много повече от тези за Трета.
-Ти си опитен футболен ръководител и специалист. Познаваш основно играта на отборите от ЮЗ трета лига. Би ли се ангажирал с прогноза да определиш кой ще е основният съперник на „Балкан” за завоюване на първото място в таблицата напролет?
– За мен фаворити за първото място в крайното класиране на групата ще бъдат „Чавдар” (Етрополе) и „Беласица” (Петрич). Един от тях ще е новият член на Втора лига от следващото първенство.
– Кога ще стартира зимната подготовка на отбора на „Балкан”?
-Ще се съберем около коледните празници и ще умуваме, но засега се очертава датата 24 януари.
– Колко контролни мача ще изиграят футболистите от мъжкия отбор на „Балкан”?
– Засега са сигурни контролните мачове срещу отборите на „Спартак” (Плевен), „Севлиево”, U-19 на „Славия” и „Ботев 2” (Враца). В движение ще определим местата и часовете за игра.
– Ще има ли напускащи и новопривлечени футболисти?
– Щом сме на първото място, значи съм доволен от всички налични футболисти, с които смятам да продължа да работя и през втората част на първенството.
– Интересуваш ли се от развитието на футбола в България, включително и А-отбора?
-Аз съм футболист, играл в различни отбори от българското първенство, в момента съм и треньор, и ръководител на клуба. Естествено, интересувам се, наблюдавам всички мачове на Ефбет и Втора професионална лига. Наблюдавах и мача ЦСКА – „Лудогорец”, който заслужено бе спечелен от „червените”, защото бяха по-добрите на терена. Според мен изходът от мачовете в плейофите ще реши кой ще е новият шампион на България.
– А-отборът на България има ли шанс за класиране за следващото ЕП?
– Крайно време е вече да отидем поне на първо време на ЕП. Съперниците са преодолими и смятам, че този път ще успеем.
– Къде ще прекараш коледните и новогодишни празници?
– В Ботевград, в семейна обстановка.
– Какво си пожелаваш за 2022 година?
– Да бъдем живи и здрави, да доставяме повече радост на нашите фенове и дай боже да се зарадваме на обновен спортен комплекс.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular