Saturday, June 29, 2024
HomeРегионДупницаТърсят се седем директори на училища в Кюстендилско, дирят пак директор на...

Търсят се седем директори на училища в Кюстендилско, дирят пак директор на Гимназията в Дупница

Регионално управление на образованието обяви конкурс за директори на седем от училищата в Кюстендилска област.

Вакантни са директорските постове в: Основно училище “Св. Климент Охридски“ – Дупница; Средно езиково училище “Св. Паисий Хилендарски“ – Дупница; Профилирана гимназия “Христо Ботев” – Дупница; Начално училище “Св. Св. Кирил и Методий” – село Раждавица; Езикова гимназия “Д-р Петър Берон“ – Кюстендил; Спортно училище “Васил Левски” – Кюстендил; Професионална гимназия по селско стопанство “Св. Климент Охридски” – Кюстендил.

Конкурсът ще премине в два етапа, уточниха от РУО. Първият е писмен изпит, който включва решаване на тест. Вторият етап е събеседване с кандидата, което включва и решаване на казуси, и защита на концепция за стратегическо управление на институцията.

Сред изискванията към кандидат-директорите са магистърска степен, поне пет години учителски стаж, придобито образование и квалификация които да позволяват изпълнението на чл. 33, ал. 4 от Наредба № 15 от 22 юли 2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти.

Кандидатите трябва да са български граждани, да не са осъждани, да не са лишени от правото да упражняват професия и да не страдат от заболявания и отклонения, които застрашават живота и здравето на децата и учениците.

Документите за участие в конкурса се подават до 12 февруари в Регионално управление на образованието – Кюстендил.

RELATED ARTICLES

Most Popular