Saturday, July 6, 2024
HomeРегионСапарева баняТърсят строител на новата експозиционна зала в Сапарева баня

Търсят строител на новата експозиционна зала в Сапарева баня

Нова зала за експозиции на старини ще бъде изградена в Сапарева баня. Общината търси фирма за извършване на предстоящите строително-монтажни работи. Обявена е обществена поръчка за изграждането на нова експозиционна сграда, в която да се презентира богатото културно наследство на античния град Германея. Поводът са преместването на антична гробница и дългогодишните археологически разкопки, доказали богатството на археологическия обект. Новата зала ще бъде разположена в общински имот, намиращ се на главната улица „Германея“, в района наГейзера.

Стойността на поръчката е  1 046 432,75 лв. без ДДС(1 255 719,30 лв. сДДС). За изпълнение на поръчката към настоящия момент не е осигурено финансиране. Предвид възможността, предписана в чл. 114 от ЗОП, възложителят указва, че при това условие, всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му. В тази връзка, в приложения проект на договор е предвидена клауза за отложено изпълнение. Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен, посочено е в документацията. Оферти или заявления за участие може да се подават до 23 юли.

Както сме писали, в края на 2020 г., при изграждане на водопроводно отклонение за минерална вода, в града бе открита антична гробница. През 2022 г. гробницата бе преместена срещу емблематичния Гейзер, където ще бъде новата зала.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular