Monday, July 1, 2024
HomeРегионДупницаУсловни присъди за двама от групата на бившия силен в "Марек" Цецо...

Условни присъди за двама от групата на бившия силен в “Марек” Цецо Видински

Разпространявали нелегални цигари в Благоевград и Дупница

Двама участници в организирана престъпна група за разпространение на цигари без бандерол Благоевград и Дупница получиха условни присъди. Те признаха вината си и сключиха споразумение с прокуратурата, одобрено от Окръжния съд в Кюстендил. До присъдите се стигна след като бяха закрити Специализираният съд и прокуратура и делото за организираната престъпна група бе изпратено в Кюстендил.

Д. Д., който е пенсионер по болест, получи 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок. Същата е присъдата и за Б. Л., продавач в магазин. В неговия дом са намерени евро и левове на обща стойност 21 хил. лв., които ще му бъдат върнати.Двамата са членове на организирана престъпна група, ръководена от бившия президент на футболния клуб “Марек” Цветан Видински, твърди прокуратурата, цитирана от 24chasa.bg.

При акция на ГДБОП на 31 май и 1 юни 2022 г. бяха задържани четирима души. След това бяха пуснати на свобода с различни мерки за неотклонение. Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми 4 лица за участие в организирана престъпна за държане на акцизни стоки – цигари без бандерол, и разпространението им предимно на територията на областите Благоевград и Кюстендил, съобщиха тогава от прокуратурата. Четиримата обвинени са задържани на 31.05.2022 г. и 01.06. 2022 г. при специализирана полицейска операция на служители ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. В хода на действията по разследването са извършени 21 претърсвания на адреси и автомобили и лични обиски. Иззети са 9760 кутии с цигари, 11 мобилни апарата и СИМ карти, 16 890 евро, 64 920 лева. Разпитани са голям брой свидетели, повечето от които пред съдия. Събраните доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2019 г. Нелегалните цигари осигурявал ръководителят на групата Цветан Видински. Той ги разпределял на участниците, които от своя страна ги продавали на стекове, твърди прокуратурата. След като двамата участници в групата признаха вината си и получиха условни присъди, делото срещу Видински и третия член на ОПГ Росен М. продължава по общия ред.

RELATED ARTICLES

Most Popular