Tuesday, June 25, 2024
HomeАктуално от днесХристо Терзийски: Имаме огромен потенциал като народ, време е да успяваме

Христо Терзийски: Имаме огромен потенциал като народ, време е да успяваме

Последните три години без ГЕРБ – СДС в управлението като водеща политическа сила пропада ме от избори в избори, заяви водачът на листата за област Кюстендил Хр. Терзийски.

Скъпи приятели,

В неделя отново ще гласуваме. Или няма? – И в двата случая в понеделник ще има избрани национален и Европейски парламент. И от това как ще работят, зависи какъв ще бъде животът на нас и на децата ни. – Труден или още по-труден.

Да, в такава ситуация сме. Без редовно правителство, подкрепено от стабилно парламентарно мнозинство, кризата ще се задълбочава. Така функционира държавата – ерозират ли нейните органи, влошава се животът на нейните граждани. Точно както в човешкия организъм.

Последните три години показаха, че без ГЕРБ-СДС като водеща сила в управлението, не успяваме да се измъкнем от кризите – инфлация, икономически застой, продължаваща емиграция на младите хора, липса на грижа за възрастните – особено в отдалечените райони, засилена агресия и омраза в обществото… Път, който не води доникъде.

Всичко е свързано. Когато хората виждат, че депутатите не работят, а се занимават само със собствените си интереси, го приемат като подигравка с тези, които са ги изпратили там. И са прави.

Осъзнавам това и знам колко трудно е за пореден път да ви призова да ни подкрепите. Но истината е, че без вашата мощна подкрепа, която да позволи на ГЕРБ-СДС да е водеща политическа сила, с достатъчно доверие, за да е в основата на стабилно управление, ще продължаваме да пропадаме от избори в избори.

Време е това да приключи. Време е да се върнем към нормалността – в политиката, в обществото, в общуването помежду ни.

Имаме огромен потенциал като народ – толкова много талантливи българи го доказват навън във всяка сфера на изкуството и науката. Защо да разпиляваме този потенциал, вместо да си подредим държавата, така че поне да не пречи на онези, които знаят и могат!

Можем да го постигнем, уверявам ви! Срещам се и разговарям всеки ден с изключително способни и свестни хора. Много от тях не виждат смисъл, не виждат перспектива, убедени са, че от тях нищо не зависи…

Време е да им върнем смисъла. Да им дадем възможност да бъдат, да успяват. И с тях да успява цялото ни общество. Неделя е подходящ ден да направим сигурна крачка към това. Останалото е във вашите ръце.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

RELATED ARTICLES

Most Popular