Monday, July 1, 2024
HomeРегионДупницаШампионите Миглена Селишка, Кирил Милов и Иво Ангелов изгледаха дебютния турнир за...

Шампионите Миглена Селишка, Кирил Милов и Иво Ангелов изгледаха дебютния турнир за купа „Дупница“

Медалистът Даниел Александров инициатор и гост на първото издание на турнира по класическа борба

Европейските шампиони Миглена Селишка, Кирил Милов и Иво Ангелов, който е номер 1 в света, бяха сред гостите на първото издание на турнира по класическа борба за купа “Дупница”, организиран от новоучредения клуб “Марек” в града.

Срещите изгледа и медалистът от европейски първенства Даниел Александров, сега депутат, който е сред учредителите на клуба.

Близо 120 деца стартираха в надпреварата в Деня на детето. Домакините раздадоха и специални награди.

За най-технични състезатели бяха определени Васил Миленков (26 кг) и Петър Костадинов (38) съответно при децата първа и втора група. Призовете за най-резултатни получиха Явор Дойнов (47 кг) и Манол Николов (47 кг), а за най-перспективни – Михаил Ненков (38 кг) и Николай Бонев (73 кг).

Старт на турнира даде президентът на клуба Владимир Стойчев, също бивш национал, бронзов медалист от Световно и Европейско първенство за кадети.

Символична първа среща направиха Августин Спасов, който ще бъде треньор в клуба, срещу Венелин Манев, както и Александър Сашов и Кирил Маданчев.

В първото издание на надпреварата участие взеха деца от силните школи по класическа борба на Левски, Рилски спортист (Самоков), Миньор (Перник), Васил и Георги Илиеви (Кюстендил), Ботев-92 (Враца), Стоян Николов (Златица) и домакините от Дупница.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular