Saturday, May 25, 2024
HomeРегионРазлог10-годишният Андрей Звънчаров от Разлог отново първенец на международен фестивал

10-годишният Андрей Звънчаров от Разлог отново първенец на международен фестивал

Талантливият Андрей Звънчаров от Разлог завоюва първото място в Международния фестивал на изкуствата „Радост на брега“, който се проведе за петнадесети пореден път в Созопол. Целта на фестивала, който има конкурсен характер, е запазване и обогатяване на музикалното, инструментално, танцово, изобразително и сценично изкуство, изяви на талантите.

За пореден път Андрей, който е на 10 години, впечатли журито със своите изпълнения на пиано и грабна първо място в конкурса. В него взеха участие десетки деца от цялата страна, състезавайки се в различни възрастови групи.

Още петгодишен Андрей започва уроци по пиано в Благоевград при г-жа Анита Богданова. Няколко месеца по-късно той печели първата си награда за най-малък участник в Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти в гр. Перник. През 2017 г. малкият талант отново получава награда за най-малък участник в XIІI-ти Национален детско-юношески конкурс за музикално изкуство „Орфеева дарба” в София. Успехите на Андрей не спират дотук – преди два месеца малкият пианист спечели първо място в категория „Инструментални изпълнители“ 8-12 г. на XXX Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ – гр. Банско.

Снимка: Община Разлог
RELATED ARTICLES

Most Popular