1000 лв. помощ от ОбС-Дупница поиска клуб „Шампион”, начело с шефа на ТЕЦ „Бобов дол” Е. Христов и Гр. Милева

ОбС шефът И. Константинов и съветниците Сл. Павлов, И. Раков, П. Коларски и Зл. Славев разпределяха 100 000 лв. за 20 спортни клуба от Дупница

32-01-02-557_n-copy
Славчо Павлов и Ивайло Константинов

Шефът ТЕЦ „Бобов дол” Емил Христов заедно с Грозденка Милева и Юлиян Аспарухов искат от председателя на Общинския съвет в Дупница Ивайло Константинов финансова помощ в размер на 1000 лв.

163-02-02-emil hristov
Емил Христов

Тримата са учредили спортен клуб „Шампион-Дупница” с адресна регистрация на ул. „Венелин” в Дупница. Целта на спортния клуб е да вдига равнището на спортното майсторство в областта на леката атлетика и спортното бягане. Клубът е регистриран в Кюстендилския окръжен съд през декември 2016 година.

32-01-02-3832_n-copy

Това стана ясно на заседание на членовете на постоянната комисия по спорт към ОбС – Дупница. Председателят на ОбС Ивайло Константинов заедно с колегите си съветници Славчо Павлов, Иван Раков, Павел Коларски и Златко Славев вчера три часа разглеждаха документите на повече от 20 спортни клуба, кандидатствали за финансова помощ. Около 100 000 лв. съветниците разпределяха според критерии, заложени в Наредбата за спортните клубове. Предимство имаха тези, постигнали резултат на световни, европейски и републикански първенства. Оказа се, че повечето от клубовете са с неизрядни документи, поради което бяха изпратени съобщения до президентите им да поправят грешките.

Със сигурност се предвиждат средства за таекуондистите от клуб „Гладиатор”, клуба по силов трибой „Марек 13”, боен клуб „Марек”, футболен клуб „Марек 2007” и др.

Любопитна подробност е, че сред кандидатите са и възрастни хора, обединени в клуб „Ветерани спортисти”, но най-вероятно те тренират за лично удоволствие, а не професионално, което ги вади от списъка.

Съветниците от комисията изписаха собственоръчно над 50 страници, като смятаха точка по точка какъв резултат събира всеки клуб.

„Спомням си, че миналата година прекарахме с тези изчисления над 20 часа. А тази година президентите на клубовете изобщо не са си свършили работата, което сигурно ще ни коства още повече работа”, каза Славчо Павлов от РБ.