12-годишният Жорко размекна железните перничани! Целият град го спасява

1486630048-dee
Лавина от съпричастност залива пернишките медии и социалната мрежа в последните часове. Хората от Перник се обединиха, за да помогнат на 12 годишното момче да върне усмивката и да бъде отново сред най-близките си, съобщава “Блиц”.

Популярна дюнерджийница повлече крак. От там обещаха оборотът от два дни да се даде в помощ на детето. Козметично студио също в два дни ще работи за малкия Жорко – целият направен оборот през тези два дни ще бъде дарен за лечението на момчето.
Община Перник, ансамбъл „Българе” се включват с благотворителни акции. Кутии за набиране на средства за Жорко вече има в няколко училища, детски градини. Непрекъснато излизат нови информации за хора, които ще помагат да се даде гласност на инициативи, свързани с набирането на средства.
Последната такава дойде от колектива на местен ресторант. В неделя той ще работи благотворително в помощ на Жорко. Кувертът е 35лв, ще бъде дарен оборотът от ресторанта за деня и парите, предназначени за персонала. Кутия е поставена и в павилион за бърза закуска.
„Георги Валентинов страда от  тежка болест и единствената надежда, която дават на родителите му е в клиника в Турция”, става ясно от призив на близки до семейството във Фейсбук.
Публикуваме разказа на Биляна Борисова, близка на семейството:
„Трудно е, когато трябва да пиша за нещо, от което ме боли. Тежко е да усещаш как приятел страда. С Рени сме приятелки над 19 години. Никога не сме си казали лоша дума. Тя е от онези хора, които са с усмивка на лицето и винаги готови да помогнат. Когато през 2015г ме диагностицираха и й казах тя плака, много. Така ме прегърна, че още помня. Не веднъж по никое време съм й звъняла, за всичко… оставяше болни дечицата си при майка й и идваше да ме кара и прибира от химиотерапии.
Има прекрасно семейство, любящ съпруг. Две лъчезарни дечица, които обичам с цялото ми сърце.
В средата на януари Рени започна да търси очен лекар, защото Жожи имал проблеми със зрението. Колко дечица носят очила… намери специалисти, обиколи клиники и болници. Не намираха къде е проблемът. В последният януарски ден ми писа, че отиват на скенер за да разберат какво се случва с детето им. Ранният следобед получих смс- „тумор“ . Плаках с часове, седмица по-късно не мога да спя, да се храня. Моля се. Нека Бог бъде милостив и запази Жожи. Всички за това се молим.
Вчера пристигнаха в Турция и веднага му бяха назначени изследвания. Все още няма поставена диагноза.
Моля нека се спрат спекулациите и „диагнозите“, които някакви хора споделят из социалната мрежа.
Моля ви нека се обединим и да съберем сума за лечението на Жорко.
Все още нямаме точни суми за последващото лечение на Жорко.
Българите сме силен народ. Нека се обединим и да помогнем на малкият Жожи да живее. Да се смее, да играе пак с приятелчетата си, да ходи на училище . Да бъде на състезания. Знаете ли какво чудно, слънчево детенце е!
След броени дни ще стане на 12 години. Да сътворим чудо, моля ви!
Моля ви като майка, като приятел! Никоя майка не трябва да надживее детето си.
БАНКОВА СМЕТКА:
IBAN: BG98FINV91501316905961
BIC FINVBGSF
Георги Георгиев Валентинов