Friday, June 21, 2024
HomeРегионКюстендил17 месеца „лишаване от свобода“ за обвиняем за държане на наркотични вещества,...

17 месеца „лишаване от свобода“ за обвиняем за държане на наркотични вещества, определи РС- Кюстендил

29  годишният кюстендилец се признал се за виновен

Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказание от 9 месеца „лишаване от свобода“, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване за 29- годишен кюстендилец, който се призна за виновен в държане на високорискови наркотични вещества – канабис. Споразумението бе внесено за разглеждане в съдебно заседание от Районна прокуратура – Кюстендил, след постигането му със защитата на подсъдимия, който е осъждан. Мартин Я. се призна за виновен в това, че на 26.05.2021 година, зад сградата на ОДК – Кюстендил е държал канабис – 0, 14 грама – престъпление по чл. 354а, ал.3, пр.2, т.1 от НК.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението на РС – Кюстендил е окончателно.

Съдът констатира, че деянието е извършено в изпитателния срок по НОХД от 2018 г. на РС – Кюстендил, с което на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на 8 месеца, изпълнението на което е било отложено за срок от 3 години. Налице са предпоставките на чл. 68, ал.1 от НК и наложеното наказание трябва да бъде приведено в изпълнение, при „общ“ режим на изтърпяване. Определението подлежи на жалба пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15- дневен срок.

RELATED ARTICLES

Most Popular