Saturday, May 25, 2024
HomeРегионГоце Делчев18 българчета в топ 3 на състезанието по английски - Kangaroo Global...

18 българчета в топ 3 на състезанието по английски – Kangaroo Global Linguistics 2022, сред тях от Петрич и Гоце Делчев

Ученици от различни градове в страната станаха повод за гордост с постигнатите отлични резултати в националния кръг на тазгодишното състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics. Четиринадесет момичета и четири момчета се класираха на първите топ 3 позиции в различните нива на владеене на езика.През септември победителите в най-високите нива ще се явят на третия – международен кръг на състезанието KGL в Солун, Гърция, където ще се съревновават с ученици от други страни. Престижната надпревара се организира за поредна година от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Националният кръг на състезанието се проведе в гр. Гоце Делчев, а домакини бяха Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ и Второ ОУ „Гоце Делчев“. В него участваха близо 600 възпитаници от 8 до 18 годишна възраст от 118 училища – членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Златото във всяко от езиковите нива заеха:

Ивет Палазова от СУ „Св.Патриарх Евтимий“ гр. Пловдив в ниво PRE-А1,

Боряна Ангелова от 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ гр. София в ниво А1,

Тони Гърков от НПГ „Димитър Талев“ гр. Гоце Делчев в ниво А1 Senior,

Димитър Бончев от Училища за чужди езици Александър гр. Бургас в ниво А2,

Надежда Дюлгерова от ПГ „Пейо К. Яворов“ гр. Петрич в ниво В1 и

Жасмин Ялчън от ЕГ „Христо Ботев“ гр. Кърджали в ниво В2.

Всички класирали се на първите топ 3 места ще бъдат наградени по време на предстоящата национална конференция „Ден на Кеймбридж“, която ще се проведе на живо, на 4 юни 2022 г. в гр. София.

 

„Радостни сме от добрите резултати, които показаха всички участвали ученици. Поздравяваме победителите класирали се на челните позиции и им пожелаваме успех на предстоящия международен кръг. В момента сме в подготовка на наближаващата конференция „Ден на Кеймбридж“, на която официално ще наградим победителите. Щастливи сме, че тази година отново имаме възможност да я осъществим на живо в гр. София. Предстоят изключително интересни сесии от световноизвестни специалисти в английския език, а по традиция тогава ще наградим и победителите в художествено-музикалното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.“, коментира Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Състезанието Kangaroo Global Linguistics е най-голямото училищно състезание по английски език в света, което у нас се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, създадена от издателство Клет България. До момента през него са преминали над 100 000 ученици, като 10 000 от тях са били класирани за втори и трети кръг на състезанието.

RELATED ARTICLES

Most Popular