18-годишната Стефани Димитрова разплака 120 души в Белица с песен за децата герои Васил и Сава Кокарешкови

100 години от създаването на първата партийна организация БРСДП-тесни социалисти отбелязаха в Белица. На събитието присъстваха зам.-председателите на Националния съвет на БСП Деница Златева и Владимир Москов, депутатите Николай Бошкилов и Богдан Боцев, членовете на Висшия партиен съвет Емил Костадинов и Юлиян Гошев, областният председател на партията в Благоевград и член на Висшия партиен съвет – Валери Сарандев, роднини и близки на загиналите в антифашистката борба, приятели на Белица.

Деница Златева, Владимир Москов, Николай Бошкилов и Богдан Боцев се срещнаха с кмета на община Белица Радослав Ревански. Те разговаряха по теми, свързани с развитието на община Белица.
Всички, присъстващи на събитието, положиха пред няколко паметника венци и цветя. Песни за героите на Белица, участвали във всички въоръжени борби на българския народ, изпълниха на живо самодейците при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“-гр. Белица. А песента „Плаче Белица“, в която са възпети децата герои – Васил и Сава Кокарешкови, в изпълнение на 18-годишната Стефани Димитрова, разплака присъстващите 120 беличани и гости на тържеството, посветено на 100 години социалистическо движение в Белица.