18-год. син на бивш полицейски шеф Г. Попстоянов, помел младежи на тротоар в Петрич, остава в ареста, призна: Много съжалявам

Г. Попстоянов

18-годишният Георги Попстоянов, син на бивш началник в МВР, предизвикал катастрофа в Петрич с трима пострадали, остава в ареста. Това е решението на тричленен състав на Окръжен съд-Благоевград. Той потвърди наложената от Районен съд-Петрич най-тежка мярка за неотклонение “задържане под стража” за шофьора, който на 16 август блъсна трима младежи на тротоар в Петрич. Делото се гледа днес при закрити врата. Героги заяви пред съда: „Много съжалявам за случилото се”.

Съставът на съда в Благоевград, взел решението за постоянния арест. Снимка: Радио „Фокус Пирин”

Защитникът на обвиняемия адвокат Иво Стефанов поиска налагане на по-лека мярка “домашен арест”, като заяви, че свидетелството му за правоуправление е отнето, представи и положителни педагогически характеристики за младия шофьор от две училища. Срещу Георги Районна прокуратура-Петрич повдигна две обвинения – за причиняване на средна телесна повреда и за причиняване на тежка телесна повреда с опасност за живота.
Във връзка с тежкия пътен инцидент в продължение на три дни младежи в Петрич организират протести, които са разрешени от местните власти. Протестите продължават.

Припомняме, заради пътнотранспортното произшествие, предизвикано от 18-годишния младеж, двама от ранените бяха с опасност за живота. От полицията заявиха, че водачът на моторното превозно средство е шофирал с несъобразена с пътните условия скорост, при която е изгубил контрол над управлението на автомобила, излязъл вдясно от пътя, качил се е на тротоара и блъснал намиращите се на него трима младежи.