2 години затвор за рецидивист от Кюстендил, обрал елекродвигатели

Районен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, по отношение на обвиняем в кражба, в условията на опасен рецидив. Щетите от престъплението са възстановени. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия.

33 – годишният кюстендилец Йордан С. се призна за виновен в това, че за времето от 11.04.2023 г. до 09,00 ч. на 12.04.2023 г., от двор на къща на ул. „Велбъжд“ в гр. Кюстендил, чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот – счупен катинар и чрез използване на техническо средство – количка, е отнел чужди движими вещи – монофазен електродвигател и 2 електродвигателя за трифазен ток, от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, на обща стойност 483 лв., като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.