Wednesday, June 12, 2024
HomeКриминални20 г. ще лежи в затвора убиецът на швейцарския бизнесмен Удо Ланге...

20 г. ще лежи в затвора убиецът на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в Кладница

Борислав Панев ще трябва да заплати на близките обезщетения в размер на 1 млн. лв.

Окръжният съд в Перник осъди на 20 години затвор 57-годишния Борислав Панев, който е подсъдим за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге.

Мъжът беше убит преди две години в гаража на дома си във вилно селище “Делта хил“ край пернишкото село Кладница. Той беше собственик на завода за силиконови изделия в Перник и е женен за българската Елизабет Ланге, пише Lex.

По време на разследването стана ясно, че Панев и жената на Ланге са имали лични и служебни отношения, а тя посочила служителя си като извършител на убийството при разпита си пред съдия.

Имотът в Кладница, Удо Ланге (на малката снимка)

Убийството беше извършено на 11 август 2022 г., когато Панев издебнал Ланге в гаража му, първо го неутрализирал с електрошок, след това се качил върху него, от което се получил и кръвоизлив в белия дроб на жертвата, като през това време притискал парцал с хлороформ към носа и устата на бизнесмена.

Първоначалната информация за причината за смъртта на Ланге беше рана на белия дроб, като предположенията бяха, че е бил прободен с шило, но след това стана ясно, че той е починал от интоксикация с хлороформ.

Защитата на подсъдимия настояваше, че Елизабет Ланге е посочила Панев за извършител, след като самата тя е била задържана и по ръцете ѝ имало златни частици от шилото, с което е бил прободен, каквито имало и по тялото и ризата на Удо Ланге, но не и по Панев. В крайна сметка обаче на съд беше предаден само мъжът.

Според присъдата на окръжния съд, Панев трябва да изтърпява наказанието си при първоначален строг режим, а освен това е осъден да плати на близките на убития общо 1 млн. лева обезщетения. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред апелативния съд в София.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular