240 абсолвенти получиха дипломите си от Природо-математическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“, с успех 5.86 първенец на випуска стана Павел Чорбаджийски

 Сред отличниците, които получиха плакет, са и Стефка Пукнева, Надя Гьошкова, Борис Плачийски, Николай Димитров и Невена Кюпчева

11-11-dsc06574

240 бакалаври и магистри, възпитаници на Природо-математическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“, получиха дипломите си за висше образование. На тържествената церемония  днес с плакет бяха отличени абсолвентите с най-висок успех от випуск 2016. Деканът на факултета доц. д-р Стефан Стефанов откри тържеството и поздрави дипломантите, завършващи специалностите „Педагогика на обучението по математика и информатика“, „Педагогика на обучението по химия и физика“, „Педагогика на обучението по физика и математика“, „Химия“, „Физика“, „Икономическа математика“, „Технологии на обучението по математика и информатика“, „Екология и опазване на околната среда“, „Информатика“, „География“, “Регионално развитие“, „Педагогика на обучението по география и история“, „Бизнес информатика и иконометрия“, „Информационни технологии в екологията“ и „Географски информационни системи“.

„Завършването на всяка образователна степен е важен момент от живота на всеки човек. Природо-математическите специалности са едни от най-трудните специалности, затова фактът, че завършвате, и то успешно именно такива специалности, е достатъчно основание за вашата увереност и самочувствие“, каза доц. д-р Стефан Стефанов. Той изрази надежда, че знанията и уменията, които дипломантите са получили в Природо-математическия факултет, ще бъдат изключително полезни в бъдещата им реализация. Доц. д-р Стефанов пожела на абсолвентите здраве и успехи.

Приветствие към дипломантите от името на ректора – доц. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Георги Апостолов.

„Не се съмняваме, че вие днешните дипломанти ще защитавате достойно името на факултета и университета. Вярваме, че придобитите тук знания и компетентности ще открият пред вас пътя към успеха. Бъдете отговорни и мъдри в делата си, отстоявайте непреклонно позициите си, борете се за това, в което вярвате и не се огъвайте пред препятствията, които неизбежно ще се появяват в живота ви“, с тези думи се обърна към абсолвентите проф. д-р Георги Апостолов. Той призова дипломантите никога да не забравят своята Алма Матер – Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Дипломите на абсолвентите от випуск 2016 връчиха деканът на Природо-математическия факултет доц. д-р Стефан Стефанов и неговите заместници –  проф. д-р Марио Митов и доц. д-р Елена Каращранова.

Първенец на випуска с успех 5,86 е Павел Чорбаджийски, завършващ специалност „Физика“. Той отправи приветствие от името на абсолвентите и благодари на преподавателите от факултета за търпението и разбирането, подкрепата, ценните съвети и напътствията.

Сред отличниците, които получиха плакет, са и Стефка Пукнева, Надя Гьошкова, Борис Плачийски, Николай Димитров и Невена Кюпчева.

11-11-dsc06524 11-11-dsc06540 11-11-dsc06555 11-11-dsc06561  11-11-dsc06599 11-11-dsc06719