Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупница4 медала за дупнишки тенисисти от Държавно първенство за деца

4 медала за дупнишки тенисисти от Държавно първенство за деца

От 17 до 19 май в град Пловдив се проведе Държавно отборно и индивидуално първенство по тенис на маса, за деца до 11 години. Участие взеха над 150 деца от цялата страна,а дупнишкият Марек-Дигеста бе представен от 9 деца.

3 сребърни и един бронзов медал успяха да завоюват момчетата Николай Иванов (9г.) и Кристиян Василев (9г ). В индивидуалното първенство и двамата преминаха през груповата фаза и записаха победи в първия кръг от основната схема. Кристиян допусна загуба във втория кръг с 2:3 гейма, а Николай победи със същия резултат. На 1/4 финал, Ники записа нова победа и достигна до полуфиналите. Там бе победен от шампиона на турнира Йоан-Давид Олива (Комфорт Варна) с 1:3 и завърши на 3-то място, с което си спечели бронзовия медал!

При момичетата Антония Димитрова успя да премине през груповата фаза, но допусна загуба в първия кръг от основната схема от представителката на ЦСКАСофия. В дисциплината двойки момчета, Николай и Кристиян достигнаха до Вицешампионската титла на България, след 4 страхотни победи и загуба на финала. Другата дупнишка двойка – Кристиян Предой и Константин Бегов завършиха на 5-то място, след загуба от шампионите.

При смесените двойки, Николай Иванов отново е Вицешампион, заедно с Дамяна Стоилова (Миньор Перник). Кристиян Василев и съотборничката му Антония Димитрова се класираха сред първите 8! В отборната надпревара, участие взеха 8-те най-добри отбора от страната, като дупничани в завършиха на 5-то място. Малшанс и драматична загуба ги лиши от медалите и в тази дисциплина. Добро представяне и на другите състезатели на клуба – Ангела Коларска, Валентин Предой, Венцислав Бояджиев и Борис Методиев, за които това бе първо участие в Държавно първенство. Ръководството на клуба поздравява всички деца и двамата треньори Емилия Ганчева и Веселин Георгиев и им желае още много успехи занапред.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular