Saturday, June 29, 2024
HomeРегионДупница40-годишен ще лежи в затвора при строг режим за кражба на два...

40-годишен ще лежи в затвора при строг режим за кражба на два телефона в Дупница

Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 10 месеца, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в кражба на два мобилни телефона от търговски обект на ЖП гарата в гр. Дупница. Пострадалата заяви пред съда: „Заявявам, че двата телефона са ми върнати и щетата ми е възстановена. Нямам претенции към подсъдимия и не възразявам същия да сключи споразумение с прокурора.“.  Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

Подсъдимият Г. М. /на 40 г., от Община Разлог/ се признава за виновен, за това, че: на 09.03.2024 г. около 21.53 часа, на ЖП гара – гр. Дупница, от павилион, стопанисван от търговско дружество, е отнел чужди движими вещи, а именно: 1 брой мобилен телефон марка „Н…“ на стойност от 50.00 лева и един брой мобилен телефон марка „А…“ на стойност от 10.00 лева, от владението на Ю. Ш., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имота /счупил е два прозореца и е изкъртил метална решетка на павилиона/. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. С присъда на РС – Кюстендил, по дело от 2020 г., за кражба от имот в село Лиляч, му е наложено наказание в размер на 2 години „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, като от изтърпяване на наказанието не е изтекъл петгодишният срок по чл. 30, ал. 1 от НК. Определението на РС – Дупница, с което на подсъдимия Г. М. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 10 месеца е окончателно.

Съдът потвърди взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от 15.03.2024 г., до привеждане на наказанието в сила. От наказанието ще бъде приспаднато времето през което Г. М. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, както и задържанията му по НПК, а именно: за срок от 72 часа.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular