Wednesday, June 12, 2024
HomeРегионБанско480 се отдадоха на водни забавления на плувно лято – Банско 2018

480 се отдадоха на водни забавления на плувно лято – Банско 2018

Завърши най-любимата и посещавана лятна школа, организирана от община Банско – „Плувно лято”. 480 деца на възраст между 6 и 14 години имаха възможност безплатно да посещават плувните басейни в гр. Банско и гр. Добринище. Под ръководството на квалифицирани инструктори, те имаха възможност да подобрят уменията си по плуване, както и да се забавляват с връстниците си под летните слънчеви лъчи.
На финала, на участниците бяха раздадени сертификати за успешно участие в плувните занимания. Денят премина в забавления, игри и лятно настроение.
Всяка година община Банско финансира различни образователни дейности, обединени под името „Детски летни школи”. В рамките на формата, децата в училищна възраст придобиват допълнителни умения и знания според своите интереси и са ангажирани с различни активности през лятната ваканция. Програмата на детските летни школи продължава с най-разнообразни дейности – от планински походи в Пирин и еднодневни екскурзии до забележителности, през Школите по изобразително изкуство и музика, до Клуб „Сръчни ръчички”, Клуб „Кулинарни традиции”, спортни и образователни игри.

RELATED ARTICLES

Most Popular