Sunday, June 23, 2024
HomeРегионБанско5-ма са ранените при зверската катастрофа между автобус и микробус край Гоце...

5-ма са ранените при зверската катастрофа между автобус и микробус край Гоце Делчев, пожарникари ги вадиха от ламарините

 5-ма са ранените при тежката катастрофа, която  затвори пътя за Гоце Делчев. Автобус и микробус са се блъснали в района на Добринище. Сигналът за инцидента е получен в полицията около 14:55 часа. По първоначална информация в катастрофата са пострадали 5 души. Те са откарани за лечение в близки болнични заведения. На прав участък преди завой, микробус Форд се вряза в 40-местен автобус Ивеко, пътуващ по линията Гоце Делчев – Благоевград. Ранени по-тежко са двама души от микробуса, които са били затиснати и се е наложило да бъдат извадени от пожарните екипи. От пътническия автобус има трима, които са по-леко пострадали. Двама мъже на 38 и 48 г., пътници от микробуса, най-вероятно водачът и спътникът му са с политравми, транспортират се за МБАЛ Благоевград. Има още двама ранени – мъж на 35 г. с комоцио, друг мъж на 51 г. с контузия на крака и една жена с фрактура на носа. Те са в разложката болница и са пътували в автобуса. Четирима от пострадалите са от Разложко, а един е от Благоевград.
Пътят Добринище – Гоце Делчев е напълно затворен към момента. Обходният маршрут е през Елешница.  Временно е ограничено движението по път ІІ-19 Добринище – Гоце Делчев преди отклонението за село Елешница. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на регулировчиците. Обходният маршрут е път ІІІ-1901 Банско – Баня; път ІІ-84 до отклонение за с. Елешница; път ІІІ-1903 до кръстовище с път ІІ-19 Добринище – Гоце Делчев и обратно, съветват от АПИ. Районът е отцепен, извършва се оглед.

RELATED ARTICLES

Most Popular