55-годишен водач от Марино поле с фрактура след ПТП, 82-годишна в болница след неправилно пресичане

линейка

Сравнително спокойно преминаха празничните дни в област Благоевград, при които няма регистрирани драстични катастрофи и тежко пострадали водачи и пътници, съобщават от МВР.

На 30.12.2016г. около 14:50 часа в петричкото село Марино поле, лек автомобил „Опел Вектра“ с 55-годишен водач от Петрич, движейки се в посока Марикостиново, е излязъл в дясно от пътното платно вследствие на което се удря в крайпътно дърво и бетонна ограда. Водачът е настанен в МБАЛ – Петрич с фрактура на ляв крак и без опасност за живота.

На 30.12.2016г. около 09:35 часа на ул.“Малешевска“ в Сандански, лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 66-годишен водач от Поленица е блъснал неправилно пресичаща пътното платно 82-годишна жена от Благоевград. В резултат на инцидента е пострадала пешеходката, която е настанена за лечение в МБАЛ-Благоевград с фрактура на дясно бедро и охлузвания в областта на главата.

В първите часове на новата 2017 година, около  06:20 часа, по пътя между селата Капатово и Ново Кономлади, лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с 34-годишен водач от Ново Кономлади, движейки се с висока и несъобразена с пътните условия скорост, е излязъл  в ляво от пътното платно и се е забил в крайпътно дърво. Водачът е настанен  за лечение в МБАЛ – Петрич с фрактури на лява предмишница и дясна страна на таза.

Подробности в печатното издание.