6 месеца затвор за Мартин от Благоевград, държал с двете си ръце надзирател от бобовдолския затвор

Лишаване от свобода за срок от 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим, постанови Районен съд-Дупница за подсъдимия Мартин Ф., който е употребил сила – държал е с двете си ръце надзирател, с цел да не му вземе притежаван от него мобилен телефон, а по-късно отправил и закана към него с думите: „нещо си объркал човека, имам хора навън, ще пострадаш“. Съдия Страхил Гошев одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който призна вината си.

Подсъдимият Мартин Ф., на 40 години от Благоевград, в момента изтърпява наказание „лишаване от свобода“ в Затвора – Бобов дол се призна за виновен в това, че на 19.04.2019 година в затвора Бобов дол – гр. Бобов дол е употребил сила спрямо мл. инспектор Е.В. да не изземе от него мобилен телефон. За това подсъдимият М.Ф. се съгласява да изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим.

Подсъдимият се призна за виновен и за това, че на същата дата (19.04.2019 година) в затвора Бобов дол е отправил закана за престъпление против личността на мл. инспектор Е.В., за което подсъдимият М.Ф. се съгласява да изтърпи  наказание „лишаване от свобода” за срок от 5 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим.

На подсъдимия е наложено едно общо наказание измежду определените такива, а именно най-тежкото – „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.