69-годишният Кирил Христов от столицата “сложи” зимнина с 62 кг. канабис в буркани, полицаи ожънаха нивата му в Четирци

В невестинското село той отглеждал грижливо наркотика достигащ 300 см, задържан е за 72 часа

 

Краси Веселинова

 

Кюстендилски полицаи ожънаха огромна нива с канабис в невестинското село Четирци. Установен е и нейния ползвател. Това е 69- годишният Кирил Христов от София. Нивата е била съоръжена с напоителна система за отглеждане на канабиса, които били с размери от 80 сантиметри до 290- 300 см.

При последвалите процесуално-следствени действия в къщата му в селото са открити и иззети буркани за компот със суха листна маса – 61.500 кг. Целта е била по- лесно и безпроблемно те да бъдат транспортирани до столицата. Изкоренените стръкове са с общо тегло 43 кг. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест.

69-годишният производител на канабиса, която живее в столицата, е задържан за 72 часа в ареста на РУ Кюстендил, предстои да му бъде поискана мярка за неотклонение задържане. До разкриването на наркопроизводството и данни за разпространение на наркотични вещества  се стигнало след период на наблюдение от служителите на полицейския участък в Невестино.

Извършено е и претърсване на къща в София, което лицето е обитавал. Там са били открити и иззети полиетиленов плик с три стъклени буркана с капачки, пълни със суха растителна маса, реагираща на канабис.

Днес му бе поискана и постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, която най-вероятно ще се гледа утре по обяд.