73-год. дядо се задуши при пожар в къщата си в Брезнишко, огнеборци разбиха апартамент на пиян перничанин – заспал на включен котлон  

 

73-годишен мъж е загинал при пожар в брезнишкото село Ноевци. Пламъците лумнали вчера около 10,50 часа в къща, собственост на местен жител. Пристигналите на място огнеборци потушили пожара. При оглед на втория етаж на сградата намерили трупа на собственика, 73-годишен мъж.

По първоначални данни огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво. Най-вероятно възрастният мъж не е могъл да реагира и се е задушил от продуктите на горене. В имота са унищожени мебели, ел. и компютърна техника и дюшеме. Направен е оглед на местопроизшествието от служители на ОДМВР – Перник и колегите им от РУ-Брезник и е започнато досъдебно производство.

Неколкократно огнеборците предупреждават за по-голямо внимание в зимните месеци, когато условията за пожари в домовете от печки с твърдо гориво или забравени включени електроуреди създават сериозни предпоставки за неприятни инциденти, застрашаващи човешкия живот. Въпреки това драмите зачестяват. Обитатели на многоетажна жилищна сграда на пернишката улица „Св. св. Кирил и Методий” съобщиха за неприятен инцидент, станал в първия ден на новата година. Във вечерните часове стълбището и коридорите на блока се изпълнили с дим и неприятна задушлива миризма. Огнеборците заедно с живеещи в бока обикаляли близо час етаж по етаж, докато открият откъде идва проблемът, притеснени, че може да се натъкнат на най-лошото. Оказало се, че пиян мъж, системно злоупотребяващ с алкохола, живеещ сам, включил котлона, за да си стопли вечерята, и под влиянието на погълнатата ракия заспал. Наложило се врата да бъде разбита, за да се изведе на свеж въздух виновникът за инцидента. Според участници в спасителната акция той бил на косъм от фаталната развръзка.